Käre maken fyllde år i fredags, och helt enligt våra vanor lät vi inte bara dagen passera, utan försökte göra något extra av den. Jag tycker en ska passa på, det behöver inte vara något märkvärdigt utan bara något utöver vardagen.

För mig handlar ”något utöver vardagen” till exempel att bara ägna varandra uppmärksamhet. Att göra något tillsammans som inte är det vi alltid gör; handla, städa, göra upp om kommande veckas logistik, ja kort sagt allt det där nödvändiga. Jag gör gärna något onödvändigt i stället, det får en att ha en helt annan uppmärksamhet på sin omgivning och på varandra.

Något som är omöjligt att frångå är att på födelsedagen ska det väckas med kaffe på sängen. Det som inte tas någon som helst hänsyn till är att jag är fruktansvärt – jag menar verkligen FRUKTANSVÄRT!! – trög på mornarna nu när det är kolsvart. Min kropp anser med bestämdhet att det är mitt i natten så länge det är mörkt, och i början av december är det ju faktiskt mörkt nästan dygnet runt. Om vi börjar där, kan vi konstatera att det är en storartad bedrift av mig att vältra mig ur sängen före käre maken. Men jag gör det, varje år.

Presenten i år var en helkroppsmassage på Wisby Spa, en övernattning på Clarion Hotel Visby samt en god middag. Jag hade bokat ett etagerum med badkar, lite extra lyx tänkte jag. Medan massagen pågick så njöt jag av att ensam plaska runt i bassängen under de medeltida valven, och ta en kopp te i en av vilstolarna i spa:et. Skön stund.

Vi tog en fördrink i hotellbaren innan vi åt en tvårätters på Kitchen & Table. Mycket gott och trevlig miljö, vi hade tur att få ett jättebra bord som hade varit reserverat men eftersom stormen Helga hade ställt in båtarna så hade beställningen avbokats. Tur för oss!

Rummet var rätt kylslaget, men det löste vi med att vira in mig i handdukar på kvällskvisten. Etagelösningen bestod i att sängarna stod på ett loft dit en brant spiraltrappa ledde. Badkar är en lyx jag gärna unnar mig när vi bokar rum, saknar badkar så in i norden hemma. Det var bara det att någon hade snott proppen, så det gick inte att få vattnet att stanna kvar i karet… Käre maken ilsknade till när vi upptäckte det, och marscherade ner till receptionen. Följden blev att en personal faktiskt raskt ordnade en ny propp. Jag kan inte låta bli att undra vilket rum som blev utan i stället…

Vi avslutade dagen med att kolla på Idolfinalen, som blev en märklig tillställning. Så otippad utgång!

Nöjda, med magarna fulla av god mat, vin, öl och bubbel kröp vi så till kojs en trappa upp. Jag är så tacksam att vi har möjlighet att göra den här typen av små utflykter från vardagen.

2015-12-04 13.34.35

Gick ju ingen större nöd på mig medan käre maken fick massage. Sånt här går att vänja sig vid…

 

2015-12-04 14.43.27

Skön utsikt från hotellfönstret.

 

2015-12-04 14.43.53

2015-12-04 14.45.20

Etagerum värt namnet.

 

2015-12-04 17.28.41

God mat och dryck samt skön miljö njuter vi ordentligt av!