Två dagar ”Bokens dag” är avverkade, på Wisby Hotel i dess vackra spegelsal. Första dagen fick gymnasieelever lyssna till författarna Kishti Tomita, Fredrik Strage, Tommy Deogan och Katarina von Bredow. Häftiga allihop, var och en på sitt sätt. Kishti är en riktigt fräsig brutta, som jag lärde mig tycka mycket om den där korta dagen. Fick hennes bok, ”Fina flickor är inte högljudda” som jag ska läsa. Hon lyckades trollbinda inte bara tjejerna, utan även killarna, med sitt budskap: håll inte käften med den du är!

Dag 2 – igår – innehöll sex författare som var och en kommer ut med minst en bok i höst, och mest stolta var vi över att ha fått hit Klas Östergren. Hans bok kommer ut först i morgon fredag, så det kändes riktigt PÅ, om man säger så. Han flyger inte, så han tog båten över samma dag han skulle framträda. På grund av den kraftiga höststormen var båten försenad, så han anlände Wisby Hotel typ en kvart innan han skulle stå på podiet. Men har var cool, den som tyckte att det var en gungig överfart ansåg han var en fjolla.

Bortsett från att han därmed visade riktigt manliga takter (OBS ironi) så framträdde han med briljanta lässtycken ur sin nya bok ”Den sista cigaretten”.

Övriga författare var Carina Burman (tråkig), Johan Hakelius (överraskande underhållande), Carin Hjulström (proffsig och trevlig), Göran Greider (egen men kul) och Kajsa Ingemarsson (vältalig och lättlyssnad).

Publiken var stor, och totalt på de två dagarna nådde vi nog 900-1000 personer. Kvinnor i övre medelåldern dominerade. Förvånad, någon?