Jag hör till den grupp människor som gillar att fylla år. Det är jättekul att få paket, och att få fira lite. Och numera hör ju till att inte bara bli grattad i den fysiska världen, utan även via sajberspejs.

Det råder delade meningar vet jag, om detta med att skicka grattis på Facebook till dagens födelsedagsbarn. Somliga tycker det är meningslöst, att det inte betyder något och är mekaniskt, eftersom en blir påmind av FB och inte behöver tänka och komma ihåg själv. Men så resonerar inte jag. Mina närmaste och käraste har jag koll på via min egen kalender, men alla andra vänner och bekanta som numera finns rätt nära i mitt liv tack vare sociala medier, tycker jag det är fantastiskt att få chansen att gratulera på deras dag. Jag utgår dessutom från att alla tycker det är lika roligt som jag att bli grattad!

Och hur underbart härligt roligt är det inte att få hundratals hälsningar på födelsedagen! Det är verkligen inte mekaniskt, därför att varje person har ändå ägnat någon minut åt att uppmärksamma mig, när hen lika gärna hade kunnat scrolla förbi i jakt på nästa inlägg. Det känner jag mig hedrad av!

Så jag tänker fortsätta gratta mina vänner och bekanta via Facebook, jag tycker om att kunna vara med och (förhoppningsvis) förgylla deras egen dag.