Vi har en fantastisk inglasad balkong på 24 kvm. Den fungerar som ett extrarum från maj till åtminstone september, ibland in i oktober om hösten är mild. Balkongdörren står på vid gavel dygnet runt, golvet är täckt av en mjuk matta och vi är mer där än någon annan stans i lägenheten. Vi äter, latar oss och lever på balkongen halva året, det är stor lyx.
I år har vi inrättat en pusselhörna, det känns just nu som ett genidrag! Vårt spelbord får tjänstgöra i brist på canastamedapelare över sommaren, och jag köpte ett nytt pussel för några veckor sen. Käre maken – som är av den envetna sorten medan mitt tålamod när det gäller sånt här är lika långt som en grisblink ungefär – har sedan dess med stor förtjusning tagit sig an det, och närmar sig redan en fullbordad bild! Nästa vecka får det nog bli en ny tur till leksaksaffären för att välja nästa utmaning.
Förutom pusselhörnan har vi matplatsen och gröna hörnan avsedd för total lättja. Och tittar vi ut har vi den mest vidunderliga vy någon kan önska sig. Solen kommer under sen eftermiddag och går sedan ner i havet mitt framför våra ögon. Vi har en sagolik fond som är olika varje kväll!