I dag är jag tillbaka igen på en av mina vanliga platser i tillvaron – kontoret på ABF – efter två roliga och avkopplande dagar i Stockholm tillsammans med den lilla personalgruppen. Det blev en alldeles lagom dos av storstadspuls i juletid, och ett skönt avbrott i vardagen med samvaro på lite annan nivå än dagligdags. Sånt behövs!

Stockholm bjöd på lite mer vinter än vad hemön gjorde när vi lämnade den.

Jag avvek från sällskapet ett par timmar första dagen, för att träffa Sara över en långlunch på Hermans, på söder. En otroligt mysig stund, våra mor- och dotterstunder är inte så många och händer inte så ofta. Desto kärare!

Vidunderlig utsikt från söders höjder!

…och jag fick PAKET med mig hem från Sara och Affe!!

Promenaden genom Gamla stan hem till hotellet blev blöt.

Så småningom var det dags att svida om inför kvällens äventyr.

En liten försittning på Lottas rum innan avfärd, där hon introducerar Synnöve i Snapchats mysterier.

Wallmans gör mig sällan besviken. Även den här gången hade de en show med väldigt proffsiga artister, och vi satt så himla bra och bekvämt uppe i ett hörnbås. Och smaskig julmat, så klart!

Dagen efter tog vi en promenad för att beundra NKs julskyltning, det är ju en klassiker. Jättefint! Tror nog att det var den stora utflyktsdagen för Stockholms alla förskoleklasser också, det var trångt framför fönstren…

Lotta och jag tog ett par timmar på Fotografiska museet medan Synnöve hade annat för sig. En blandad upplevelse, både glädje, beundran och för mig väldigt mycket FÖRundran också.

Och så fyndade jag världens finaste julörhängen. Så himla nöjd!!