Jag har tagit ledigt i dag, eftersom inga möten eller annat pockade på eller brådskar. Vädret är högsommarljuvligt, och en helg i stugan har lockat hela veckan. Efter att under morgonen och förmiddagen ha uträttat lite ärenden styrde vi kosan söderut. Det var två veckor sedan vi lämnade stugan senast, även om Bosse varit här och tittat till en gång emellan, men det var sig precis likt.

Haren satt i backen bland tallstammarna och mumsade när vi kom, som han gjort några gånger. Vår hushare! Att öppna dörren till stugan känns alltid lika välkomnande, jag tycker det är som en famn som tar emot mig. Det här plejset är verkligen för mig!

Det enda vi kan se som har försiggått här medan vi varit borta, är en väldig aktivitet i familjen Spindel. Vi klev rakt in i spindelnät överallt, och vartefter vi intog stället såg vi de små filurerna raskt förflytta sig utom – vad de verkar tro – synhåll. Men vi har studerat dom, och deras brotrådar och hjulnät. Så flinka, så flitiga, och faktiskt ganska vackra!

2016-08-26 12.32.48

Nu väntar snart en smaskig köttbit från grillen, inom räckhåll har jag både ett glas rött och käre maken. Livet kan knappast bli mycket mer angenämt. God fredag, bästa läsare!