Det är så fantastiskt underbart ljuvligt utomhus, att jag inte FATTAR att jag måste tillbringa största delen av min tid inomhus dessa dagar. Jag gör verkligen vad jag kan – äter på uteserveringar, promenerar vart jag än ska, fikar utomhus – men det räcker verkligen inte. Jag vill inte göra NÅNTING annat än sitta på altanen, alternativt ligga i hängmattan, med en bok. Bli serverad av min käre make lite gott att äta och dricka med jämna mellanrum. Så kan det nämligen hända att jag har det när jag har semester.

Men min semester dröjer några dagar än. Hade ambitionen att gå nån gång under den här veckan, men det sprack. Tack och lov kommer Vänninan Petra i mitten på nästa vecka, så då ”måste” jag gå. Men inför det känner jag stark stress och press, har mycket ogjort, ännu mer otänkt, och är inte helt tillfreds. I helgen ska jag bada och klippa hunden, tvätta, städa, helst putsa fönster, fixa räkningarna. Hela den prylen gör det inte lättare inombords, och såna här gånger inser jag att jag inte har lärt mig NÅNTING av yogan.

Apropå det genomgår jag en ashtanga vinyasa yogakurs den här helgen (fredag kväll samt lördag och söndag morgon). Teori varvat med praktik. Underbart härligt, och alldeles alldeles nödvändigt för min arma själ och kropp.

Faktum är att stressen och pressen hade kunnat hålla på hela sommaren, när jag än bestämmer mig för att gå på semester. Så jag tackar Petra för att hon kommer, så jag får ledigt nån gång. Välkommen!