Några dagar för sent

Att tiden går fort blir extra påtagligt så här års. Man ser från dag till dag hur löven ändrar färg, form och plats.

Jag var ute i dag för att höstfotografera lite, men det gick sådär. Först fick jag med mig ett minneskort som raderade bilderna vartefter jag fotade – när jag skulle sätta mig i bilen och titta på de 20-25 bilderna jag tagit fanns där två kvar. Hem och byta kort, men redan där hade en del geist och lust försvunnit.

När jag kom ut igen hittade jag inte riktigt motiven på nytt. Men framför allt insåg jag faktiskt att jag var några dagar för sent ute för att få det där jag var ute efter. Det vackraste tycker jag nämligen är när man kan fånga lönn och ek med samtliga kulörer – både höstfärgerna och lite grönt kvar. Inte mycket av det fanns, och inte heller de röda nyanserna. Nu börjar det mesta blir brunt och gulbrunt, och skiftningarna övergår allt mer till en mer monoton färgmassa.

Oåterkalleligt.

3 reaktioner till “Några dagar för sent”

  1. Ja, Eva. Men efter förra vintern kom det faktiskt en härlig vår. Se framåt! (fast jag håller med dig. BRRR!)

    Tack, Pia! Det är mycket svårare än man tror, det är lätt att allt det vackra blir oerhört platt och trist på bild. Ha det bra själv!

  2. Vacker bild Du tagit i alla fall Maria! Det är svårt att fånga all den skönhet som finns i naturen just nu på bild.
    Ha en fin vecka!
    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.