I går kväll var vi på premiären av musikalen ”Allt eller inget” i Visby. Musikalen sätts upp av Länsteatern och Gotlandsmusiken, i samarbete med Gotlands Musikalkompani och ABF Gotland. Ensemblen består av ungdomar från musikalkompaniet, gotländska skådespelare (såväl amatörer som proffs) samt några ”inhyrda” proffs, bl.a. Janne Åström och Andreas Nilsson.

”Allt eller inget” baseras på filmen med samma namn, eller ”Full monty” i original, och handlar om ett gäng industriarbetare som blir arbetslösa, och kommer på den briljanta (?) idén att sätta upp en stripteaseshow för att tjäna pengar. Det är dråpligt, humoristiskt, galet och faktiskt också lite rörande. Föreställningen i Visby ges i Flextronics nedlagda fabrik, vilket ger den fullkomligt perfekta inramningen. Helhetsupplevelsen är total, inget fattas.

Suveräna skådespelar- och sånginsatser, fantastisk musik, häpnadsväckande scenografi och helgjuten koreografi gör den här föreställningen till ett absolut måste. Det är rent av värt en resa över till Ön för er som inte bor här, och ni har gott om tid. Det är nästan 40 föreställningar kvar, gå in på Länsteaterns hemsida för att se spelschemat.