Kattskrället har börjat äta lite!

Endera dagen är det två veckor sedan Seved kom hem till oss. Vi var tvungna att skicka bort jycken några dagar så han i lugn och ro kunde vänja sig vid oss och sitt nya hem. Nu har hunden Shiva kommit tillbaka hem, ytterst förvånad över att den lilla tussen var kvar. Men faktum är att dessa dagar har gjort viss verkan. Seved fräser inte så fort han får se Shiva, och Shiva jagar inte längre Seved. Sakta närmar de sig varandra, jag vet inte vem som är mest nyfiken. Snart råder nog total fred här i Tidlösa igen.

Men matlusten är det sämre med. Stackars Bosse har haft ett sjå de senaste dagarna när jag har varit bortrest. Han har försökt allt – blött foder av alla de slag, torrfoder av alla de slag, rökt skinka, leverpastej, ost, abborre, mjölkersättning med och utan nappflaska etc. Vi kan öppna kattmatsbutik, kan jag säga. Det som har slunkit ner lite det senaste dygnet verkar vara pyttelite skinka och ost. Mjölk och grädde har han druckit hela tiden, däremot inte vatten. Men nu får han äta ost och skinka, huvudsaken han äter!

Han skuttar glatt mellan köksbord och köksbänk, medan Shiva avundsjuk betraktar gracen från sitt golvperspektiv. På köksbordet sitter han helst ovanpå det vi för tillfället läser. Här hjälper han Bosse med korsordet.

Han och Shiva är sanna glädjeämnen!


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Kattskrället har börjat äta lite!”

  1. Profilbild för Maria Björkman

    Verkar ordna sig. Efter att ha glufsat i sig kokt torsk (!) så börjar han få en rundning mitt på kroppen!

  2. Profilbild för Annika

    Vilken fin bild!
    Så länge Seved orkar skutta så mår han förhoppningsvis bra. Även jag har haft katt men hon var kroniskt hungrig från dag ett, en riktig mathysterika som blev alldeles vild så fort vi närmade oss kylskåpet. Det tog bara några dagar så visste hon vad ordet "mat" betydde. Så jag har tyvärr inga bra tips att komma med!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.