Fröbröd

När jag kom hem igår kväll för att fira fredag, började jag med att göra en sats fröbröd. Det är det enklaste och snabbaste som finns att göra, därför passar det mig perfekt. 

Den som känner mig, vet att det är en ovanlig syn med mig i köket, men fröbröd klarar jag av!

Det är busenkelt:

Rör ihop en smet av 2 ägg, 1 msk majonnäs, 2 msk keso, 1 påse riven västerbotten, 1,5 tsk bakpulver och 5 dl olika frön (jag brukar använda det som finns, idag blev det sesamfrön, hela linfrön, solrosfrön och pumpakärnor). 

Bred ut smeten i en smord ugnsform och grädda i 225 grader i 15-20 minuter. Låt svalna och skär upp. 


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

9 svar till ”Fröbröd”

  1. Profilbild för Pia

    Ska garanterat pröva dessa! Tack för tipset!

    1. Profilbild för Mariayogini
      Mariayogini

      Väl bekomme!

  2. Profilbild för Lena - gott för själen

    Älskar att göra olika slags fröbröd. Det där verkar ju hur enkelt och snabbt som helst. Ska nog testa det nån gång. Tack för tips!

    Kram Lena

    1. Profilbild för Mariayogini
      Mariayogini

      Ingen orsak Karin! De bör frysas in om deninte äts upp direkt, men mina brukar faktiskt inte hinna in i frysen!

  3. Profilbild för Kristina
    Kristina

    Passar mej som inte gillar ”köksgöromål”

    1. Profilbild för Mariayogini
      Mariayogini

      Ja, det är för såna som vi!

  4. Profilbild för Crister

    Ser ut att smaka smaskens ??☀

    1. Profilbild för Mariayogini
      Mariayogini

      Det är det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.