De senaste åren har jag försökt minska pappersflödet i mitt liv. Ibland glömmer jag bort, och fastnar i pärmfällan (bra-att-ha-papper-utifall-att), men jag blir allt bättre på att pappersbanta. I stället för att spara papper, så skannar jag mycket. Sparar det sedan i molnet – i mitt fall Dropbox – och har det därmed tillgängligt på alla mina enheter närhelst jag vill. Det är genialt!

Mobilt kontor sinnebilden för flexibilitet

Det som syns på bilden här ovan – plus en fysisk mapp – utgör mitt mobila kontor; dator, iPad, iPhone och anteckningsbok. Det ryms enkelt i en smidig ryggsäck, tillsammans med diverse laddapparater och ett mobilt bredband för säkerhets skull, och ger mig friheten att arbeta närhelst och varhelst. I mappen kan rymmas enstaka papper med aktuella göror eller sånt jag plockat från kontoret som behöver vara med för minnets skull, men det är en tunn mapp.

Antecknar gör jag oftast direkt i min iPad, någon enstaka gång i anteckningsboken. Men där stannar aldrig anteckningarna, jag för över dom i Evernote i så fall. Anteckningsboken kan också användas till korta noteringar eller att föra in saker jag kommer på behöver göras. Det stannar inte heller där, allt sånt förs över i min app Things, där jag smidigt sorterar det jag har att göra.

Dokument ber jag oftast att få digitalt, eller så skannar jag in dom. Med ett smart digitalt mappsystem hittar jag (oftast) det jag eller medarbetarna sparat, och vi har det dessutom gemensamt. I det politiska uppdraget är detta extra kännbart, numera slipper vi alla groteska pappershögar och får i stället handlingarna via en fiffig app som heter Meetings. Meterhöga travar ersätts av paddan, jag älskar´t!

För mig som har mer än ett jobb/uppdrag är det här ett supersmidigt sätt att arbeta. Jag kan jobba precis varifrån som helst, bara jag har uppkoppling. Det ger en frihet som är obeskrivligt skön, och som gör mig så himla mycket mer effektiv än om jag alltid måste åka till ett ställe för att göra nytta. Nu kan jag göra det när andan faller på, eller när jag får en stund över mellan annat.

Me like!