Jag är med i Socialdemokraterna därför att det är det parti som står närmast mina värderingar. Jag håller inte med om allt, jag har till och med varit ”otrogen” i något val då jag tyckte de gick för långt. Jag har tyckt ibland att mitt parti gör lite för yviga högersvängar och blivit alltmer ”mitt emellan”, liksom tappat konturerna och skärpan. Men fortfarande – likväl – är det det parti vars värderingar och visioner i det långa loppet står närmast mina egna.

Det politiska landskapet har blivit oerhört komplicerat på bara några decennier och det är inte alltid lätt att som medborgare och väljare orientera sig bland löften, utspel och ibland rent käbbel. Det är heller inte lätt att vara partiföreträdare och föra fram ett tydligt politiskt budskap när man ständigt måste parera motståndares påståenden och passningar. Det är riktigt svårt att få plats att föra sin egen dagordning. Det är också ett av skälen till att Socialdemokraterna – liksom de flesta övriga partier, vill jag påstå – har blivit lite lösa i konturerna. Lite luddiga i kanterna. Men med Magdalena vid rodret tycker jag ändå det har växt fram en ny tydlighet. En riktning, en vilja och ett jävlar anamma.

Respekt för andras åsikter

Jag har nära till att känna respekt för andras åsikter och att man röstar på andra partier än ”mitt”. Men numera finns ett undantag. Jag kan omöjligt känna respekt för åsikter som lutar åt rasism och människoförakt. Det finns de som påstår att avarterna är borta, att SD har slipat bort de vassaste kanterna, blivit mer städade, vuxit upp och ”anpassat” sig. Tro inte på det! De är ulvar i fårakläder, de maskerar och döljer sina rasistiska och otäcka åsikter bakom vältalighet för att plocka fram och göra verklighet av dessa om de når makten.

Se upp!

Och det är de på väldigt god väg att göra i detta val. Se upp! För de har maktsugna hejdukar i såväl Moderaterna och Kristdemokraterna som Liberalerna. Dessa talar om för oss att de ska hålla SD ifrån sig, men jag tror inte på det. Inte ett ögonblick. Makt förblindar, och den moraliska kompassen hos dessa tre verkar ha fått fullkomligt fnatt.

Vill du vara med och säkra vårt land från otäcka krafter som vill skilja på folk och åsamka svåra skador på vår demokrati, ska du rösta på något av de rödgröna partierna. Använd din röst för att påverka åt rätt håll, hedra vår fantastiska demokrati genom att bidra till att stärka de goda krafterna!

Jag kommer att lägga min röst på Socialdemokraterna och Magdalena Andersson. Jag är övertygad om att det är det bästa för vårt land.