Sommaren är på topp, vi är mitt inne i den med blommande rosbuskar, glittrande hav, solmogna smultron och löftesrik ledighet på lut. Men först – Almedalsveckan!

Vi är begåvade med många olika sorters veckor på den här ön. Förutom Almedalsveckan har vi ”Stockholmsveckan”, Chamber Music Festival, Gotland Art Week, Medeltidsveckan, Crimetime Gotland… och säkert något mer som jag glömt i hastigheten.

ABF har ett tält under Almedalsveckan som ska befolkas av mig, mina medarbetare och kollegor från förbundsexpeditionen, från söndag till lördag. Sista söndagen hoppar vi, det får vara alldeles tillräckligt med sju dagar. Det är med lite skräckblandad förtjusning jag ser fram emot veckan. Vet sedan förra året att det är viktigt att ABF är på plats – fick kommentarer som ”oj, finns ABF fortfarande!?” och ”är det samma ABF som på 70-talet?” – och det var superkul att träffa alla nya människor och gamla bekanta. Men samtidigt är jag lite osäker på mig själv just nu, vet inte exakt vad jag går för och orkar. Därför känns det skönt att vi är många som har beredskap i tältet så jag kan vara fri att glida runt och gå på lite seminarier eller dra mig undan om jag behöver. Har ett par åtaganden i min politikerroll också under veckan, men det är inte så avancerade saker. Skönt!

Klockan 07:00 i morgon bitti ska vi ses på jobbet, jag och medarbetare Lotta och våra arma män som vi tvingat hjälpa till att kånka, bära och köra. Sen kör vi heldag, Lotta och jag. Har du vägarna förbi under veckan vore det kul om du säger hej. Vi finns på Cramérgatan mitt emot Campus.