Så går en dag…

Vi lever våra semesterdagar i högönsklig välmåga, käre maken och jag. I dag tänkte vi besöka de små butikerna i byn, men av detta blev inget. Jag glömde att vi är här innan säsongen har startat, och att vi faktiskt har valt det…

Våra dagar fylls av promenader, korsordslösning, läsning, bevakning av hamntrafiken (en uppgift käre maken tar på största allvar) och samtal. Sååå välgörande.

Vi har en liten remsa mellan huset och gatan där vi sitter om dagarna i solen. Solbrännan djupnar i takt med tankevecken i pannan då vi funderar på våra korsord. När andan faller på knallar vi bort till affären och köper en glass, eller bara strövar bland fiskebåtarna i hamnen. När solen försvinner bakom huset kryper vi in och sätter på lite soft jazz på stereon. Deckare står på bokmenyn, det hör liksom ihop med sommarledighet. Just nu är det Håkan Östlundhs senaste.

(Gillar du svenska deckare i allmänhet och såna som utspelar sig på Gotland i synnerhet, hoppas jag att du har läst Håkan Östlundh. Annars har du missat något, han står sig BRA i den hårda konkurrensen med Anna Jansson och Mari Jungstedt.)

Varje morgon promenerar jag ungefär 8 km utmed havet. Det är alldeles, alldeles fantastiskt lyxigt.

Jag vill verkligen inte att den här ledigheten ska ta slut.


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

5 svar till ”Så går en dag…”

 1. Profilbild för Eva Linder

  Vad härligt det låter, njut av den svenska sommaren! Faktum är att den svenska sommaren är bäst i världen, oavsett väder! Till och med skönare än tropikerna!
  Jo, du har rätt Maria, dagens barn och ungdomar har fått något som vi fått kämpa med, nämligen den sociala biten, data, den globala världen och massor med annat. Så visst beror det på hur man ser på det.
  Ha en fortsatt skön sommar!
  Kramar Eva

 2. Profilbild för Maria Björkman

  Tack, Lena. Ja, visst är det en härlig ö, jag älskar att bo där!

  Kul att se dig här också, tusen tack för att du väljer att följa mig ett stycke på vägen!

 3. Profilbild för Lena

  Tack för titten hos mig=) Måste bara säga att det är en underbar ö du bor på! Och att gotlänningarna är så tillmötesgående och glada. Ha en fortsatt skön ledighet=)
  Lena

 4. Profilbild för Maria Björkman

  Tack Marina, känns gott att du är med!

 5. Profilbild för Marina

  Det låter helt fantastiskt härligt – fortsätt att njuta och ha det bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.