Gästbloggare: Jan Karlsson – Män måste skärpa sig!

Det är dags för ett gästblogginlägg igen, och nu är det Jan Karlssons tur att återkomma. Tidigare inlägg av Jan: Vår käre ledare – Stolflickor – Betraktelse från en dansresa

– – – – – – – – – – – 

Män måste skärpa sig!

Det är bara genom att göra saker tillsammans som kvinnor och män utvecklas, ju starkare min partner blir ju starkare blir jag. Ju bättre ”hon” mår i samhället ju bättre får alla det. Kvinnor har allmänt sett bättre utbildning och bättre betyg än män, det borde betyda att kvinnor är mer intelligenta än vad män är. 

Fortfarande är det flest män i beslutande position. Män måste rycka upp sig och bli verkliga män. Inom Socialdemokratin hade vi ett starkt kvinnoförbund på 80-talet, vi som var förhållandevis unga män försökte att stötta kvinnorna i deras politiska arbete. Som stödorganisation bilade vi Mansligan och förbundets ordförande sade ”vi behöver många goda män”. När jag hör pojkar tala förnedrande om kvinnors kön och kalla flickor för sådant som de ännu inte vet betydelsen av så undrar jag hur ”goda män” pojkarnas fäder egentligen är. Någon har ju lärt pojkarna ett dåligt beteende. 

Alla män borde utbildas i fråga om genus och jämställdhet. I fråga om respekt hämtar jag en del från min hobby men alla måste inte dansa, män borde emellertid tvingas att under ett praktikår arbeta tillsammans med en kvinna, under hennes ledning för att få sin gymnasieexamen. Män kommer att ha många invändningar mot detta men det är män som behöver ändra sin inställning i fråga om respekt och bildning. 

Svårt att organisera? Kostsamt? Detta skulle vara en investering som skulle spara mycket plåga för kvinnor och därmed även vara lönsamt i pengar för alla. Lär att umgås med respekt och väx tillsammans!


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

4 svar till ”Gästbloggare: Jan Karlsson – Män måste skärpa sig!”

 1. Profilbild för Yvonne Funk
  Yvonne Funk

  Detta var ett inlägg som jag verkligen gillade. Framförallt fler män borde läsa det här och vara goda förebilder för sina söner. Tyvärr har vi nog tappat en generation som jag ser håller på att bli vuxna, så de får nog lära av de som är ännu äldre. Typ min generation i 55 och 60 årsåldern och äldre. Jag tror på att man ska lyssna och lära mer av de äldre.

  1. Profilbild för Mariayogini
   Mariayogini

   Kul att du gillade det, Yvonne!

 2. Profilbild för Dorotea Pettersson, tidscoach

  Jag tror det handlar om att män lär män. Inte bara i det dåliga utan även i det bra. Om det skedde mer så skulle det ske förändring. Sen är det helt klart så att om en ung kille umgås med tjejer i sin egen ålder och verkligen blir vänner så kommer respekten av sig själv.

  jag tror inte det är så svårt egentligen. Vi har halkat på något sätt och har svårt att komma upp men vi ger oss inte. Vi jobbar vidare.

  1. Profilbild för Mariayogini
   Mariayogini

   Ja vet du Dorotea – jag tror som du. Bästa förebilderna för män är andra män.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.