I måndags blev jag formellt vald av Regionfullmäktige till Socialnämndens ordförande och till att ingå i Regionstyrelsen. I går rivstartade uppdraget med ordförandeberedning samt träff med regionens revisorer, där de informerar sig om förra årets verksamhet. Där satt jag, utan en susning… Men som tur var hade jag superkompetent personal med som berättade i mitt ställe. Lätt absurd situation!
Idag har jag gjort debut på Regionstyrelsens sammanträde, inför vilket jag härom dagen erhöll ett par kilo handlingar i brevlådan. Jag överlevde det också, och har hamnat i ett sammanhang där lyssnar, lär och tar in som en svamp. Jag gillar ju att lära, och hade nästan glömt bort det!
Jag tänker försöka att inte vara lika sträng mot mig själv som jag brukar, utan faktiskt ge det här lite tid. Det är MYCKET att ta in och jag vill bli bra på det, och göra ett bra jobb. Det handlar både om att bli ”expert” på mitt eget nämndområde och också att ha en allmänpolitisk orientering i Regionstyrelseuppdraget. Jag behöver också hitta rutiner och system för inläsning av handlingar, etc.
Jag är verkligen en rookie, som en av politikerkollegorna vänligt sa i morse. Men det känns bra att vara det, har massor av kompetent och erfaret folk omkring mig vilket gör det kul att vara rookie.
Vid sidan av detta har jag kvar viktiga delar av mitt ABF-jobb. Jag är rik!!