I folkbildningens tjänst – med rätt att göra skillnad!

Den här helgen har jag ägnat några timmar åt att skapa ett bildspel med tillhörande musik. Jag är hyggligt bra på att formge grafiska saker, i stora stycken helt självlärd och går VÄLDIGT mycket på känsla och inspiration. Jag får liksom bilder i huvudet, sen ger jag mig inte förrän jag har åstadkommit det där jag såg innanför ögonen. Och jag vet att det bästa sättet att lära sig är att skapa från grunden utifrån ett verkligt behov vilket jag verkligen fått göra den här gången, jag har överbryggt flera tekniska hinder ”the hard way”. Men jag klarade det, och jag har lärt mig massor på vägen!

Studieförbunden på Gotland ska anordna ett seminarium om folkbildningens betydelse. Jag fick uppdraget att skapa ett bildspel som ska visas, och som bland annat ska berätta en del fakta om vad de samlade studieförbunden på Gotland åstadkommer på olika sätt. Seminariet heter: ”I folkbildningens tjänst – med rätt att göra skillnad”. Bondtema, alltså. Vi har gjort en affisch med en Bondinspirerad bild med några av studieförbundsrepresentanterna i hårdkokt version. Mig ser ni längst till höger, med iPaden i högsta hugg och med min thaifrisyr fortfarande i behåll.

Ett spretigt blogginlägg som egentligen inte handlade om något men som har två budskap; folkbildning är vansinnigt viktig, väl värd att diskutera, och man lär sig bäst genom att göra själv och göra fel några gånger!