Sådär – nästa steg mot flytten avklarad. I dag var vi till banken och blev med lägenhet på riktigt. Dagen blev hektisk – för vi har också hunnit med att klaga på flyttstädningen och ta emot sängleverans. Den röda skönheten vi impulsköpte tronar nu på sin plats i sovrummet. Till möblemanget hör nu också två kontorsstolar som blivit över på min arbetsplats. Så nu kan vi nästan flytta in – varsin säng och varsin stol.

Jo, vi klagade på flyttstädningen. Vi är inte så petiga i allmänhet – men noterade att de över huvud taget inte torkat golven. Det var både smutsigt och dammigt, och dessutom fanns limrester kvar på golvet. Vi klagade, och det åtgärdades innan dagen var slut. Allt gott.

Vi hann också få en liten känning av hur det kan komma att bli att leva i våra nya trakter. Vi åkte ett par kilometer in mot stan (strandvägen är det cirka 3,5 km till ringmuren tror jag, men det ska undersökas mer noggrant vad det lider) till Visby Beach Club, en läcker servering vid stranden. Där satt vi på deras lärkträdäck (oh, ett ord med tre ”ä”!), sippade på ett glas rosé (jag då, eftersom käre maken var chaufför) och åt en sen lunch. Det var ljuvligt! Solen strålade, soft musik i högtalarna, god mat och en känsla av att befinna sig utomlands. Och vet ni vad det bästa var? Jo, vetskapen om att vi satt mitt i vår egen vardag!

Käre maken lider just nu av svår separationsångest, att byta bort vår lantidyll är inget lätt beslut. Men jag tror han kommer att trivas som fisken i vattnet, det känns så.