Om mig

Maria Björkman
Foto: Tommy Söderlund

Jag är Maria, en människa mitt i livet ungefär. Förhoppningsvis. I alla fall har jag med största sannolikhet passerat bäst före-datum och befinner mig i livets andra halvlek!

Här bloggar jag om mig själv, mina tankar, känslor, glädjor och tillkortakommanden. Jag skriver om mina intressen, där släktforskning och dit hörande sysslor ligger väldigt högt upp på listan, men jag skriver också om mitt jobb på studieförbundet ABF Gotland. Jag kallar mig själv för en yogini, eftersom jag försöker praktisera yoga som livsstil. Yoga är ju så mycket mer än positioner, det är tankesätt, förhållningssätt, filosofi! Under hösten 2017 blev jag sjukskriven för utmattningssyndrom efter över ett års rätt tydliga besvär, och av naturliga skäl har bloggen fått handla rätt mycket om det på sistone. Det har visat sig att väldigt, väldigt många har känt igen sig i mina beskrivningar av resan, förskräckande många har responderat och tackat för att jag sätter ord på vad de känner. Det finns en egen sida här där jag samlat dessa inlägg; Min resa mot balans

Jag är gift med Bosse, vi har vuxna och sedan länge utflugna barn och vi bor i norra utkanten av den vackra staden Visby på Gotland.

Förutom yoga och släktforskning så sysslar jag också gärna med att virka och jag har ett starkt intresse för kommunikationsfrågor och sociala mediers kraft och möjligheter. Släktforskningskunskaperna vill jag gärna såväl utveckla som dela med mig av, och därför har jag också startat en släktforskningstjänst som går att läsa mer om här på sidan.

Bloggat har jag gjort på olika plattformar sedan 2009, ibland mycket ofta och strukturerat, mellan varven mer sällan. Det är lite som livet självt – upp och ner.

Över tid får du som läsare följa mina berg-och-dalbanor, du får alldeles säkert en stor dos av hur det är att vara kvinna mitt emellan ungdom och ålderdom med allt vad det innebär. Du får också en portion Gotland förstås, eftersom det är här jag bor.

Jag är glad över varje följeslagare, och mycket förtjust i kommentarer!